Макрон бесен, снимали го по бански

Разследват френски фотограф за нарушаване на личното пространство

27.09.2021 | 15:08 Редактор: Искра Ангелова
Макрон бесен, снимали го по бански

Френската полиция разследва фотограф за нарушаване на личното пространство заради снимка, на която се вижда президентът Еманюел Макрон по бански по време на почивка на Средиземноморието, потвърдиха от прокуратурата пред АФП.

"В ход е разследване", заяви прокуратурата в Париж, потвърждавайки информация на радио "Европа 1".

Кадърът е един от редица папарашки снимки, публикувани от сп. "Воаси" през август 2020 г., които според съобщенията разгневили 43-годишния президент. Някои показват Макрон, който беше на почивка във форта Брегансон, принадлежащ на френската държава, на Френската Ривиера, до жена си Бриджит и други членове на семейството на лодка по бански.

Други го показваха как кара водни ски с голи гърди, но със спасителна жилетка. Една от снимките на водни ски по-късно беше включена в изложба с кадри на френски президенти на почивка, организирана от парижка художествена галерия.

Кабинетът на Макрон отказа да коментира аферата, но "Европа 1" заяви, че той и Бриджит са подали наказателна жалба за нарушаване на личния им живот.

Фотографът зад кадрите Тибо Далифар каза пред АФП, че е бил повикан да се яви в полицейско управление близо до дома си в Южна Франция във вторник, информира БГНЕС.

"Европа 1" съобщи също, че собственикът на галерията вече е разпитан.

Далифар каза, че е "изненадан" от реакцията на Макрон, като каза, че снимката на водни ски показва "млад, динамичен президент, който изглежда почти като Кенеди" и следователно е ласкателен кадър. Той отбеляза, че минали френски лидери често са позирали за снимки на почивка във форта Брегансон, започвайки от Жорж Помпиду и Валери Жискар д'Естен през 70-те години.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК