Много протеини и малко мазнини: Какво яде Роналдо за перфектната си форма?

"Сънят помага на мускулите да се възстановят, което е наистина важно", подчертава португалецът

24.09.2021 | 22:12 Редактор: Искра Ангелова
Много протеини и малко мазнини: Какво яде Роналдо за перфектната си форма?

Кристиано Роналдо навлиза в последните години на кариерата си, но все още изглежда в невероятна форма както на терена, така и извън него. А феновете на "Манчестър Юнайтед" се надяват, че това ще му помогне да постигне незабавен успех във втория си престой във Висшата лига на Англия.

От диетата си и тренировките до почивките и съня, Роналдо води най-дисциплинирания начин на живот.

Той яде до шест пъти на ден, като рибата и салатата са неразделна част от диетата му. Особено предпочитани са рибата меч, риба тон и задушена треска. Той смята пилешкото месо за "вълшебно" поради високото съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини.

За закуска Роналдо предпочита да яде шунка, сирене и нискомаслено кисело мляко. Ако го пропусне на закуска, звездата на "Манчестър Юнайтед" си хапва тост с авокадо през деня. Обяд номер 1 може да се състои от пиле и салата, докато номер 2 може да бъде риба – най-често риба тон със салата, яйца и маслини. На вечеря футболната легенда предпочита да си хапва месо или риба, като обикновено ги разделя на две отделни сесии.

Пържола, риба меч или лисабонският специалитет Bacalao a la Brasa – смес от задушена треска, лук, тънко нарязани картофи и бъркани яйца завършва менюто до лягане.

Веднъж в леглото, Роналдо си гарантира осем часа сън всяка нощ. Това е в допълнение към петте дремки, които той ще направи през деня. Говорейки за почивка, португалската суперзвезда казва: "Правилният сън е наистина важен, за да извлечете максимума от тренировките. Лягам си рано и ставам рано, особено преди мачове. Сънят помага на мускулите да се възстановят, което е наистина важно."

Очевидно фитнесът и интензивните упражнения са огромна част от живота на Роналдо – както се вижда от невероятната му мускулна структура и бързото възстановяване от контузии. Нападателят следва базирана на пилатес програма, която се фокусира върху работата за съпротива, за да укрепи коремната си преса.

Роналдо също е голям фен на плуването и често посещава басейна със сина си Кристиано-младши.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК