Антиваксърски пост на топмодел на Victoria's Secret взриви социалните мрежи

"Не искам да бъда принуждавана да доказвам здравето си, за да участвам в обществото", написа Даутцен Крус

22.09.2021 | 10:49 Редактор: Искра Ангелова
Антиваксърски пост на топмодел на Victoria's Secret взриви социалните мрежи

Жизел Бюндхен защити своята колежка супермодел Даутцен Крус заради нейния антиваксърски пост. Родената в Нидерландия Крус заяви в профила си в Instagram позицията си, че няма планове да се ваксинира срещу Ковид-19.

"Познавам Даутцен и тя е мил и любящ човек", коментира 41-годишната Бюндхен и добави. "Не мога да повярвам, че омразата е насочена към нея, само защото тя изразява чувствата си."

Бразилката Жизел казва още: "Тъжно ми е да виждам цялата тази осъдителност и липсата на съпричастност в сърцата на толкова много хора. Омразата не е отговорът."

Бюндхен, която има две деца от съпруга си – суперзвездата на NFL Том Брейди, умолява критиците на 36-годишната Даутцен да се опитат да разберат нейната гледна точка.

"Каня ви да заглушите ума си и да влезете дълбоко в себе си, за да намерите любовта в сърцето си, за да можем всички да се обединим в мир и да създадем хармония в нашия живот и в нашия свят. Нуждаем се от това повече от всякога", пише Жизел.

След почивка от социалните медии, Крус се върна в петък, за да сподели мислите си за ваксините срещу Ковид-19 и да обясни защо ги избягва.

"Не желая да бъда принуждавана да си бия ваксина. Не искам да бъда принуждавана да доказвам здравето си, за да участвам в обществото. Няма да приема изключването на хора въз основа на техния медицински статус", написа тя в обширния си пост в Instagram.

"Свободата на словото е право, за което си струва да се борим, но можем да разрешим това единствено в мир и любов", добави тя. "Предайте факлата на надеждата и любовта и кажете своята истина."

Думите на Даутцен бяха посрещнати с остра критика от нейни последователи, които я призоваха да преразгледа своята гледна точка.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК