Tъмни кръгове под очите? Има здравословен начин да се справите с тях

Пакетчетата кофеинов чай помогнат

16.09.2021 | 23:45 Редактор: Десислава Атанасова
Tъмни кръгове под очите? Има здравословен начин да се справите с тях

На пазара има много продукти за намаляване и дори премахване на тъмните кръгове под очите, защото ни придават изморен и състарен вид. Единственият начин да се справим трайно с тях обаче са някои здравословни промени в начина ни на живот, като това да се наспиваме добре, да ограничим солта, да се движим повече и да пием повече вода. Това е особено вярно, ако торбичките под очите са генетично наследени.

Алергиите, екземата, хроничната умора, проблемите с пигментацията, прекомерното излагане на слънце и стареенето на кожата са сред най-често срещаните причини за тъмни кръгове под очите.

Компреси с чай

Пакетчетата кофеинов чай могат да помогнат при тъмни кръгове, защото кофеинът съдържа силни антиоксиданти и може да увеличи притока на кръв към кожата. Кофеинът предпазва и от ултравиолетовите лъчи и може да забави процеса на стареене на кожата. 

Зеленият чай на свой ред има противовъзпалително действие. За целта запарете две торбички чай за 3 до 5 минути. Оставете ги да изстинат в хладилник за 20 минути, след това изцедете излишната течност и ги поставете върху зоната под очите за 15 до 30 минути.

 

Храни, богати на колаген

С напредването на възрастта мускулите и тъканите, които поддържат клепачите, отслабват. Това означава, че кожата започва да се отпуска, включително мазнините, които обикновено са около очите. Увеличаването на приема на витамин С може да помогне на тялото да абсорбира повече хиалуронова киселина.

Повече по темата четете в сайта Puls.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК