Най-добрите междинни закуски за бременни жени

Калориите са от голямо значение

10.09.2021 | 13:50 Редактор: Десислава Атанасова
Най-добрите междинни закуски за бременни жени

Бременността е моментът, в който жената започва да мисли повече за начина си на хранене, да обмисля какво слага в устата си, да се стреми към по-здравословна храна. В миналото се смяташе, че бременната жена трябва да яде за двама. Това погрешно схващане вече е медицински опровергано и напълно ненужно.

Онова, от което се нуждае една бременна и нейното развиващо се бебе, е истински здравословни и вкусни храни, които да допринасят за правилното развитие на плода

Често пъти като проблем се явяват допълнителните междинни похапвания. Те добавят излишни калории, карат бременната да наддава излишно тегло и крият други рискове за здравето. Може да ви се струва, че допълнителни 300 калории на ден не са кой знае какво, но те могат да повлияят зле на здравословното ви тегло.

Примерни полезни междинни закуски:

Пълнозърнеста филийка със сирене:

Тя е чудесен начин да получите фибри и протеини едновременно. Опитайте с различни видове хляб, съдържащи пълнозърнести, многозърнести, лимецови или друг вид алтернативни на бялото брашно съставки.

Ядки:

Ядките са добър източник на полезни протеини и мазнини. Те дават енергия и засищат, докато дойде време за следващото основно хранене.

Твърдо сварени яйца:

Яйцата са суперхрана, богата на огромен брой вещества, необходими за развитието на бебето. В тях има протеини, мазнини, витамини, аминокиселини, минералI.

Повече по темата четете в сайта Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК