Защо трябва да пием чаша топла вода всеки ден?

Предотвратява преждевременното стареене

07.09.2021 | 23:10 Редактор: Искра Ангелова
Защо трябва да пием чаша топла вода всеки ден?

Най-важната напитка за човешкото тяло, която е необходимо да си осигуряваме в достатъчни количества всеки ден е водата. Свежа, с добавени листа мента, свежи плодове, водата ни поддържа добре хидратирани, а така помагаме на тялото си всички процеси в него да протичат нормално.

Какво ще кажете за чаша топла вода (може да преварите водата по желание)? Вероятно при някои от вас тя присъства често в менюто, особено сутрин след събуждане. За тези от вас, които все още не са я включили в своята рутина, вижте 8 ползи за здравето от консумацията ѝ.

1. Намалява появата на акне и пъпки. Консумацията на чаша топла вода, води до повишаване на телесната температура, което спомага за детокса на тялото, което пък намалява появата на пъпки.

2. Помага в отслабването. Консумацията на топла вода е чудесна за поддържане на метаболизма. По желание може да добавим към нея няколко капки пресен лимонов сок. Подобна напитка е подходяща както за старт на деня, така и след хапване.

3. Облекчава менструалните спазми, тъй като топлината на водата има успокояващ ефект върху коремните мускули, което може да помогне за намаляване на крампите и спазмите.

4. Предотвратява преждевременното стареене. Натрупването на токсини в тялото увеличава риска от преждевременно стареене. От друга страна, пиенето на чаша топла вода, спомага за възстановяване на кожните клетки, които увеличават еластичността на кожата, благодарение на това, че елиминира голяма част от токсините в тялото.

5. Косата е по-здрава и жизнена, намалява се рискът от пърхот, тъй като скалпът е добре хидратиран, токсините са елиминирани и клетките функционират по-ефективно, информира az-jenata.bg.

6. Подобрява кръвообращението и насърчава здравето на нервната система. Още една полза от редовната консумация на чаша топла вода е, че кръвообращението се подобрява, което е важно за правилната мускулна и нервна дейност.

7. Подобрява се храносмилането. По желание отново може да добавите към чашата топла вода малко лимонов сок, джинджифил или пък мед. Това са добавки към водата, които също допринасят за подобряване на храносмилателните процеси.

8. Помага при запек. Дехидратацията, натрупването на токсини са едни от причините за появата на запек. Според редица западни изследвания, консумацията на чаша топла вода сутрин преди закуската, подобрява перисталтиката на червата и помага за изхождането.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК