fallback

Добре е да направите тези неща преди да започнете да боядисвате

Използвайте грунд или основа

31.08.2021 | 08:09 Автор: Искра Ангелова

Ако е дошло време за пребоядисване на стените в дома и освежаването им, може би трябва да помислите преди да се хвърлите към тях с четка и боя в ръка. Има някои неща, които е добре да обмислите и да направите, преди да пристъпите към боядисване. Това ще ви спести излишни харчове, ще направи работата ви по-пълноценна, а крайният резултат – впечатляващ.

Кои са нещата, които е добре да направите, преди да започнете да боядисвате?

Запълнете всички дупки и цепнатини

За да направите стените гладки и готови за боя, преди това е важно да попълните всички несъвършенства, които се намират отдолу. Използвайте смес за фина шпакловка, с която да изгладите пукнатините и дупките.

Почистете стените

С времето по стените се натрупват различни мръсотии. Преди да пристъпите към боядисване, почистете стените с микрофибърен парцал и подходящ препарат. Така ще намалите риска от това да запечатите с боя различни паяжини, власинки, релефни остатъци от мръсотия, които ще останат видими и след това.

Използвайте хартиена лепенка

С помощта на хартиена лепенка можете да облепите всичко, по което не искате да попада боя. Това ще ви спести главоболия в почистването след това.

Използвайте грунд или основа

Това е особено важно, ако пребоядисването предполага преминаване от тъмна към по-светла боя. За да не харчите излишни пари и за да не се ядосвате от лошия резултат, нанесете основа, преди да боядисате с боята. Така цветът ще бъде точно такъв, какъвто искате да бъде, информира az-jenata.bg.

Помислете и за запълване и уплътняване

Ако по основите на стените, цокъла или первазите има места, които се нуждаят от уплътнение със силикон или някакъв друг материал, сега е моментът да го направите – преди да сте започнали да боядисвате.

Постелете наоколо с найлони

Не започвайте да боядисвате преди да сте постлали добре с найлони навсякъде. Това ще ви спести много чистене след това. А някои повърхности дори не могат да се почистят от боята, така че бъдете стриктни в предварителната подготовка.

Снабдете се с всичко необходимо

За да улесните работата си, постарайте се да се снабдите с всичко необходимо, преди да сте започнали да боядисвате – четки, мечета, ванички, разтворители за боя. Така няма да се налага да прекъсвате боядисването по средата и да търсите магазин, от който да купувате нужното, докато боята съхне. По този начин рискувате да се получат различни оттенъци по стените.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback