Любимите печива могат и без яйца - ето с какво да ги замените

Банани, ядково масло, картофено нишесте

27.08.2021 | 12:37 Редактор: Десислава Атанасова
Любимите печива могат и без яйца - ето с какво да ги замените

Всяка храна се явява съставка в определени ястия. Яйцата са един от най-широко използваните продукти в редица рецепти, особено за печива. Някои хора обаче не могат или не желаят да консумират яйца по някаква причина.

Ето защо те се нуждаят от заместители на яйцата, за да изпълнят любимите си рецепти без да нарушат вида и консистенцията им. Ролята на яйцата е да бъдат слепващ агент в редица рецепти. Те добавят влага в печива, ястия, сосове. Правят ястията по-сочни. 

Вярно е, че нито една храна не може да замести напълно друга, но пък може максимално да се доближи до качествата ѝ, за да я замести адекватно.

Банан 

Бананите имат мека и лепкава текстура. Те могат да се използват вместо яйца в някои сладки печива, а и не само. Използвайте половин банан, намачкан на пюре, вместо 1 яйце.

Ядково масло 

Ядковите масла са гъсти и имат също много добри слепващи свойства. Можете да използвате 3 супени лъжици ядково масло по избор вместо 1 яйце.

Картофено нишесте

Картофеното нишесте се използва неслучайно в много готови продукти, тъй като има сгъстяващ и слепващ ефект. Можете да използвате 2 супени лъжици картофено нишесте вместо 1 яйце. Можете да използвате и сладки картофи, ако предпочитате или ако приготвяте сладък десерт, печиво или сладкиш.

Повече по темата четете на Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК