Ето кои са "убийците" на концентрацията

Смартфоните и социалните медии се превърнаха в огромен източник на разсейване

19.08.2021 | 13:24 Редактор: Десислава Атанасова
Ето кои са

Съвременният свят е пълен с убийци на концентрацията, независимо дали имаме проблеми с фокусирането или не. Смартфоните и социалните медии се превърнаха в огромен източник на разсейване за хората по целия свят.

Трудно е да задържим фокуса си, когато с едно щракване на мишката или с плъзгане на пръст по екрана можем да проверим какво се случва с приятелите или семейството.

Междувременно електронната поща прелива от неотворени мейли, а мозъкът ни се замайва от твърде малкото сън, стрес и умора. Нищо чудно, че ни става все по-трудно да се концентрираме над задачите си на работа или у дома, които изискват цялото ни внимание.

Социалните мрежи

Социалните медии ни позволяват лесно да се свързваме с приятелите си и така да прекъсваме работата си многократно през деня. Всяка актуализация, която преглеждаме, прекъсва потока на нашите мисли.

Ако все пак искате да проверявате от време на време, правете го в някоя от почивките, когато потокът от публикации няма да наруши концентрацията Ви.

Електронната поща

Дори и повечето мейли да са служебни, няма да постигнете голям напредък, ако постоянно прекъсвате това, над което работите, за да отговорите на всяко съобщение. Вместо да проверявате пощата си непрекъснато, отделете конкретно време за тази цел.

Повече по темата четете на Puls.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК