Няколко домашни трика, които ще ви помогнат да имате блестяща усмивка

Суровите моркови са много полезни за премахване на плака

15.08.2021 | 09:29 Редактор: Юлия Христова
Няколко домашни трика, които ще ви помогнат да имате блестяща усмивка

Кой не иска бели зъби? Усмивката е едно от нещата, които първо се забелязва у даден човек. Уви, не всеки е роден с блестяща усмивка, а и много от съвременните технологии за избелване нямат еднакъв добър ефект при всички хора. И все пак това не трябва да ви отказва от идеята да правите всичко по силите си да предпазите зъбите си от пигментация. Ето няколко домашни трика, които ще ви помогнат в тази насока. 

Бананови обелки

Бананите се считат за полезен плод, който съдържа много хранителни вещества. Но знаете ли, че банановите кори също са чудесен източник на избелване на зъбите. Така че следващия път запазете кората на плода, за да получите перлено бели зъби. Разтривайте кората в зъбите си за около 1-2 минути два пъти дневно. Минералите в бананите като калий, манган и магнезий се абсорбират във вашите зъби, което помага за тяхното здраве. Портокаловите кори също се считат за добро средство за блестяща усмивка. 

Ягоди

Ето още един плод, който може да избели зъбите ви. Намачкайте 2-3 ягоди и ги нанесете върху зъбите. Те съдържат естествен ензим, известен като ябълчена киселина, който помага за избелване, докато фибрите, открити в ягодите, действат като естествен почистващ препарат, който помага за отстраняването на бактериите, особено от устата и зъбите.

Моркови

Суровите моркови са много полезни за премахване на плака от зъбите ви и действат като натурален почистващ препарат. Те също така убиват бактериите, като вредят на венците и водят до потъмняване на зъбите. 

Ябълките и целината също спомагат за избелване на зъбите тъй като предотвратяват заболяванията на венците (като гингивит) и убиват бактериите, причиняващи миризма.

Спрете цигарите

Тютюнопушенето е враг не само на дробовете ви, а и на зъбите ви. Освен че е в топ 3 на причинителите на пожълтяване, този навий е смъртоносен и уврежда много важни органи и артерии. 

Ползвайте сламка

Сламката не е глезотия, тя помага да поемате течности, без те да имат пряк досег ди предната видима част на зъбите ви. Фрешове, сокове, кафета дори някои супи (цвекло, моркови и тиква) могат да оцветят трайно зъбите ви, пише tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК