Рапърът Нана пред Bulgaria ON AIR: Ще "взривя" Бургас на "Spice music festival"

Защо изпълнителят е толкова голям фен на шопската салата?

19.07.2021 | 14:44 Редактор: Елеонора Танева

Един от най-обичаните и известни изпълнители на 90-те, рапърът Нана, ще изнесе завладяващо шоу на "Spice music festival" в Бургас. 

"България е много специална. Всеки път имам незабравими нощи и концерти. Предвид факта, че бяхме в локдаун от март 2020, сега ще има фойерверки. Ще взривя Бургас със сигурност на "Spice music festival". Това е първият ми концерт след пандемията - ще бъде много мощно, с много енергия. Така че - бъдете готови", заяви Нана пред Bulgaria ON AIR.

Музиката му преминава границите и събира на една сцена различни култури. След едногодишна пауза заради Ковид-19, рапърът Нана се завръща пред публиката с двойно повече енергия. Името му означава крал и като такъв той владее до съвършенство емоциите на своята публика с хитовете на 90-те.

Израснал в Гана, установил се в Германия и превзел световната сцена, за Нана музиката е молитва и ключ към сърцето на феновете. 

"Тези хитове дадоха тласък на кариерата ми, но те са изстрадани. Аз бях момче, попаднало в ново общество, майка ми беше починала, баща ми беше в Гана, на практика бях сирак. Животът беше труден и търсех начин да се внедря в новото общество, да бъда уважаван, да си изградя бъдещето. Музиката беше моят двигател, изкара ме от трудния период. Музиката ми е като молитва, тя беше ключът към обществото, ключът към сърцето на хората и ключът за мен, за да бъда жив", споделя Нана.

Добавя, че пандемията забавя ритъма му, но не и стремежа да създава музика от вкъщи. И се отдава на любимото си хоби – готвенето. 

"Имам специална рецепта, пикантен бифтек, много е вкусен, гарниран със зеленчуци. Обичам и шопската салата. Когато дойда в България, първото нещо, което правя, е да изям две шопски салати. Много често я правя, обичам я, лесно се прави и е много здравословна. Обожавам я!", не спира да повтаря Нана.

Голямата му болка през изминалата година е липсата на контакт с публиката. 

"Не съм имал онлайн концерти, защото вярвам, че ритъмът се усеща, когато сме заедно", категоричен е изпълнителят. 

И макар да е скептичен към ваксините, одобрява мерките, за да усети отново магията на сцената. 

"Благодаря на Господ, че съм здрав. За да се появят нови лекарства на пазара отнема обикновено около 10 години, но правителствата трябва да реагират, защото има извънредна ситуация. Има ваксини и това е добре. Аз лично не изпитвам необходимостта да се ваксинирам. Предпочитам да поема риска, докато ваксините станат по-изпитани, просто за мен е рано още. И докато не съм принуден, няма да се ваксинирам", категоричен е рапърът. 

Той също така вярва, че музиката на 90-те е вечна.

"Музиката на 90-те е музиката на нашата младост. Ако погледнем към музиката днес, в 21 век, тя преминава през интернет, през приложенията, през социалните мрежи, ние се контролираме все повече от машини и има по-малко емоция. А музиката на 90-те е една ера, когато имаше повече емоция, музиката беше по-мелодична, имаше различни ценности, за разлика от днес. Сега младите дори не знаят имената на музикантите, артистите, те са толкова много", коментира Нана. 

И макар музиката да е основната сила, която движи живота му, мечтае да има верига ресторанти за бързо хранене по света. Защото смисълът е в това да търсиш вкуса в малките неща с неподправена стойност.

"Аз съм много щастлив човек, благодарен съм, защото моята страст, моето хоби се е превърнало в моя професия. През целия си живот съм правил това, което най-много обичам. И не става въпрос за пари. Ако това, което правиш, те прави щастлив и те кара да се чувстваш по начина, по който се чувстваш  - е безценно", убеден е рапърът.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години