Питието на плажа - по-добре да е без алкохол

Ако обичате коктейлите на брега - знайте, че действат като диуретик

09.07.2021 | 06:30 Редактор: Елеонора Танева
Питието на плажа - по-добре да е без алкохол

Какво е лятната почивка на плажа без мечтаната студена напитка в ръка. И ако сутрин това обичайно е студено фрапе, то малко по-късно вече започват да се забъркват коктейлите. 

Пиенето на алкохол на плажа обаче крие рискове. Особено ако след питието планирате да се разхладите във водата.

Алкохолът предизвиква объркване на мозъка и може да се дезориентирате, което създава риск от удавяне. Дори да ви връхлети не толкова голяма вълна, тя може да се окаже потенциално опасна за живота ви, ако сте под влиянието на алкохол.

Алкохолът не е добра идея и ако ще влизате във водата с лодка или друго водно превозно средство. Опасно е и даже, ако сте наблизо до брега. Всякакви непредвидени ситуации могат да възникнат. Справянето с тях е по-трудно и рисковано под влияние на алкохол, пише az-jenata.bg.

Проверете дали наблизо има тоалетна!

Не забравяйте, че алкохолът действа като диуретик. Той дехидратира тялото, а това не е добре в комбинация с жегата, вятъра, солената вода. Ако пиете алкохол на плажа е от изключително голямо значение да пиете повече течности и вода.

Малко известен факт е, че алкохолът предразполага към по-лесно изгаряне на кожата, което води до повишен риск от рак на кожата впоследствие. Мажете се често със слънцезащитен крем, защото не е изключено и да заспите внезапно, унесени от алкохола и приятните емоции на плажа.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК