Български младежи ще разговарят на живо с астронавти на НАСА

Ученици и студенти ще научат от "първа ръка" тайните на Космоса

30.06.2021 | 18:03 Редактор: Елеонора Танева

Български ученици и студенти ще получат възможността да разговарят на живо с астронавти на НАСА. С видеоконферентна връзка те ще могат да се свържат директно с Международната космическа станция. Децата ще могат да зададат свой въпрос директно на астронавтите от НАСА Марк Вандехейи и Тома Песке, които се намират на борда на MКС. 

"Това е уникална чест за мен, защото те са едни истински хора, които са вложили много упоритост и любов в своето начинание", споделя Деметра Василева.

"Никога не съм предполагал, че ще имам такава чест и сега съм истински развълнуван", добави Николай Добрев. 

Всеки желаещ младеж на възраст между 6 и 19 години може да се яви на кастинг и да зададе своя новаторски въпрос до 6 юли. 

Конференцията ще бъде кулминацията на еднодневния научен фестивал, където малки и големи ще получат възможността да навлязат дълбоко в дебрите на Космоса с лекции и демонстрации на експерти в областта на точните науки и космическите изследвания. 

"Това е част от опита на Атлантическия клуб и много от организациите от клъстъра, да разширим своето участие в космическата реалност и да изпратим трети български астронавт - мъж или жена в Космоса", заяви Петър Бозаков от Атлантичския клуб в България. 

Освен български ученици своите въпроси ще могат са зададат и младежи от цяла Европа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Браво. Имаме много любознателни ученици с интерес към физиката и астрономията. Сигнализирай за неуместен коментар