Как да приготвим калцоне с пилешко и моцарела

Загрейте фурната на 200 градуса

29.05.2021 | 12:20 Редактор: Искра Ангелова
Как да приготвим калцоне с пилешко и моцарела

Пица "Калцоне" е истинска класика в италианската кухня. Но как да я приготвим с пилешко и моцарела?

Продукти:

- 450 г пилешки гърди, нарязани

- 2 супени лъжици масло

- 60 мл соев сос

- 1 брой готово тесто за пица

- 2 супени лъжици зехтин

- 225 г настъргана моцарела

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Поставете пилешкото в тенджера с подсолена вода. Загрейте водата до кипване. Намалете котлона и оставете пилешкото да се вари 15 минути. Прехвърлете го в купа, след като го отцедите. След това го накъсайте.

Разтопете маслото в тиган на средна към висока температура. Сложете в него пилешкото, соевия сос. Разбърквайте за 4-5 минути.

Разточете тестото за пицата върху набрашнена повърхност. Намажете с 1 лъжица зехтин. Разпръснете половината от настърганата моцарела върху тестото в средата му. След това разпръснете пилешкото. Покрийте с остатъка от моцарелата. Захлупете тестото във форма на калцоне. Притиснете с вилица краищата, за да запечатите тестото.

Намажете със зехтин. Печете за 20-30 минути или до златисто.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК