Без дистанция и въпреки мерките: Индийци вдигнаха сватба с над 160 души в самолет (+ВИДЕО)

Страната се бори с опустошителна втора вълна от коронавирус

28.05.2021 | 11:46 Редактор: Искра Ангелова

Индийска двойка нае самолет, за да вдигне сватба в облаците. Двамата си казаха заветното "Да" пред повече от 160 гости, за да избегнат мерките в страната, която е в епицентъра на Ковид-19.

А кадрите от събитието бързо се разпространиха из интернет пространството.

Щатът Тамил Наду, откъдето се твърди, че самолетът е излетял, наскоро наложи още по-строги ограничения, ограничавайки сватбите до 50 гости. На борда не се спазват изискванията за физическа дистанция.

Индийските авиационни власти вече са започнали разследване. А по-късно стана ясно, а членовете на екипажа, обслужващи полета, са отстранени, предаде "БиБиСи".

Индия се бори с опустошителна втора вълна от коронавирус, която взе повече от 300 000 жертви. Но експертите смятат, че реалният брой на починалите е далеч по-висок.

През последните седмици болниците и крематориумите в страната бяха претоварени, което доведе до остър недостиг на кислород и изгаряне на тела.

Много семейства, които не могат да си позволят разходите за кремация, са погребали незаконно близките край бреговете река Ганг, а някои от тях дори са пуснали телата във водите на реката.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК