"Искам да бъда като Виктория": Емоционалното послание на певицата пожъна успех

Кристалният микрофон отиде в ръцете на италианската рок група "Манескин"

23.05.2021 | 14:47 Редактор: Тодор Петров

Италия е големият победител на песенния конкурс "Евровизия". Кристалният микрофон отиде в ръцете на италианската рок група "Манескин". Песента им носи послание за различните.

България се класира на 11-о място с емоционалната песен на Виктория Георгиева. Тя събра 140 точки от националните журита, а от зрителския вот - 30. Молдова и Португалия дадоха своя вот за България. 

Виктория беше сама на сцената, качена върху скала във вода, докато до нея изтичаше пясък – метафора на времето, което не може да бъде уловено. Тя носеше със себе си снимка на своя баща, който се бори с тежко заболяване. 

След финала на конкурса българката определи "Евровизия" като невероятно преживяване. И призова всички да обичат семействата си и да ги ценят, защото това е всичко, което има смисъл. 

В социалните мрежи фенове на Виктория започнаха да споделят лични истории. Появи се и хаштаг "като порасна искам да бъда като Виктория". 

"Евровизия" 2021 се проведе след година прекъсване заради пандемията. В топ 5 влязоха още Франция, Швейцария, Исландия и Украйна. Стигна се и до безпрецедентна ситуация: четири държави - Нидерландия, Испания, Германия и Великобритания, получиха 0 точки от зрителския вот. А Великобритания не събра точки и от националните журита и остана на дъното в класацията.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 4
ЕГАТИ
преди 2 години
Некадърност платена с 3милиона Евро гнусна стринка с пълна излагация. 11 ама врещят кфа фантастика била Сигнализирай за неуместен коментар