За какво да внимавате преди да започнете връзка с приятел

Невинаги приятелството е задължителна рецепта за щастливи интимни отношения

21.05.2021 | 12:53 Редактор: Жаклина Иванова
За какво да внимавате преди да започнете връзка с приятел

Много жени имат най-добър приятел мъж. В това приятелство няма нищо лошо, нито нещо странно. Напълно възможно е да просъществува дълго време и да не прерасне в интимна връзка. Но понякога се случва така, че да се влюбите в най-добрия си приятел, както и той във вас. Оттук следва въпросът какво да правите? Дали да предприемете крачка към интимно обвързване с него или да запазите приятелството си? Как да решите?

Трудно е да се вземе такова решение. Нужно е да се обмислят всички възможни последствия от трансформацията на приятелството ви в интимна връзка.

Вземете предвид някои обстоятелства, които ще ви помогнат да прецените какво да правите. Не забравяйте, че се познавате много добре. Знаете всичките си тайни, включително и подробности за стари гаджета и връзки.

Познавате родителите му, той вашите също. Почти сигурно е, че семействата ви се харесват взаимно, все пак сте приятели. С това надали бихте имали проблем.

Пък и вече сте прескочили неловките моменти на първите срещи. Няма да ви се наложи да се мъчите да впечатлите другия с поведение, което не ви е присъщо, само и само да се харесате. Няма да се чудите с какво да се изненадате един друг или къде да отидете, просто защото се познавате толкова добре, а и интересите ви съвпадат. Можете просто да излезете на място, което и двамата обичате, без да се чудите дали ще ви е интересно.

Винаги сте били на една страна, защото се обичате като личности, имате еднакви разбирания, щом сте близки приятели. Мирогледът ви се допълва, допълвате и изреченията си, довършвате мислите си, смеете се на едни и същи неща.

Всичко това е наистина прекрасно и обещава една чудесна хармонична връзка. Но толкова ли е просто наистина?

Невинаги приятелството е задължителна рецепта за щастлива интимна връзка. Това, че се разбирате прекрасно в платоничния приятелски смисъл далеч не означава задължително, че ще се справите така прекрасно и като двойка. Помислете добре каква е реалността и претеглете всички плюсове и минуси, за които се сещате. Говорете честно и открито един с друг. Ако появилите се чувства ви карат да се усещате странно, по-добре изчакайте с прекрачването на интимната граница.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК