Слънцето влиза в знака на Близнаци – защо не бива да бързаме

На 29 май ни очаква ретрограден Меркурий

20.05.2021 | 23:52 Редактор: Искра Ангелова
Слънцето влиза в знака на Близнаци – защо не бива да бързаме

На 20 май Слънцето навлиза в знака на Близнаци, с което се поставя началото на периода на този зодиакален знак. Слънцето ще огрява знака на Близнаци до 20 юни, до деня на лятното слънцестоене и началото на периода на Рака. През 2021 периодът на Близнаците ще ни изправи пред някои космически обрати, които ще са доста интензивни.

На 29 май ни очаква ретрограден Меркурий, който ще продължи до 22 юни, както и две затъмнения. На 26 май ще е лунно, а след 10 юни ни очаква слънчево затъмнение в Близнаци. И лунните, и слънчевите затъмнения се считат за важни събития и Вселената тогава ни изпраща определени знаци. Затова е важно да обърнем внимание на това, което виждаме и усещаме. Ще се фокусираме върху тези области от живота, които се нуждаят от растеж, ще търсим начини да осъществим своите цели. Ще променяме пътя, по който се движим, ще имаме желание да научаваме нови неща. Период, който е благоприятен не само за Близнаците, но и за Везни, Водолей, Лъв.

Ето няколко ключови събития по време на периода на Близнаци:

Слънцето влиза в Близнаци на 20 май – ще усетим една лека енергия, ще се чувстваме оптимистично настроени.

На 23 май Сатурн става ретрограден в знака на Водолей. Това време е подходящо да преразгледаме рутината, в която сме попаднали.

По време на ретроградния Меркурий трябва да внимаваме в комуникацията, не е добре да започваме нищо ново, но можем да обмисляме идеи. Планирането на бъдещето можем да направим след 31 май, а радикални решения след 22 юни.

Планетата на любовта – Венера, навлиза в знака на Рак на 2 юни, което може да ни направи по-емоционални.

На 11 юни Марс влиза в знака на Лъв, което ще ни направи по-силни, борбени.

На 13 юни може да възникне някаква напрегната енергия, породена от Слънцето и Нептун.

Но 14 юни може да повиши напрежението ни, заради позицията на Сатурн и Уран. Възможно е да почувстваме желание да се изправим срещу авторитетни фигури.

Времето на Близнаци ни носи вибрации, които са по-интелектуални, приветливи, оптимистични и свободолюбиви, но същевременно може да бъдем нетърпеливи и да бързаме. Любопитството, с което се характеризира този знак, ще ни подтиква да изследваме нови пространства, да надградим интересите си, да се срещаме с нови хора и да общуваме. Това е период на трансформация, ще можем да разберем нещата и от другата им страна, информира az-jenata.bg.

Промяната невинаги е лоша, защото тя може да ни отведе по нов и по-добър път. Затова трябва да се подготвим за всякакъв вид еволюция, засягаща местоживеене, работа, взаимоотношения.

Време е да мечтаем, да спрем да се страхуваме и да планираме едно добро бъдеще.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК