Как да използвате сандалово дърво за блестяща кожа?

Можете да го употребявате и под формата на прах или паста

13.05.2021 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Как да използвате сандалово дърво за блестяща кожа?

Маслото от сандалово дърво притежава невероятен аромат. Освен него то има и фантастични ползи за кожата, от които можете да се възползвате. Не само маслото от сандалово дърво може да донесе блага за вашата кожа. Можете да го употребявате и под формата на прах или паста. Активните му съставки са широко използвани в козметиката заради ползите, които носят за кожата.

Кожата е постоянно изложена на вредното влияние на замърсявания, стрес, атмосферни условия. Цялостното ѝ здраве зависи от грижите, които полагаме за нея. Сандаловото дърво е едно прекрасно средство да почистите кожата, да я накарате да засияе отново и да я подхраните.

Непочистената, неподхранена, дехидратирана и подложена на стрес кожа е склонна към акне, преждевременно стареене и влошаване на цялостното състояние. Помогнете ѝ да се възстанови с помощта на сандаловото дърво.

Как да използвате сандалово дърво за кожа?

При акне

Сандаловото дърво има противовъзпалителни свойства, които предотвратяват появата на пъпки, акне, раздразнения и възпаления. Ежедневното наслагване на прах и мръсотия върху кожата утежнява проблемната кожа и създава условия за растеж на бактерии. Нанасянето на масло от сандалово дърво може да подпомогне овладяването на този проблем.

Срещу тъмни петна около очите

Противовъзпалителните свойства на сандаловото дърво могат да допринесат и в борбата с тъмните кръгове около очите. То има и стягащ ефект, който ефективно подпомага заличаването на тъмните петна по кожата.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК