4 токсични навика, които крадат нашата енергия

Задържане на емоциите, сравняване с другите, твърде много работа и малко лично време

04.05.2021 | 23:35 Редактор: Десислава Атанасова
4 токсични навика, които крадат нашата енергия

Задържане на емоциите, сравняване с другите, твърде много работа и малко лично време. Познато ли ви е? Всеки от нас има своите лоши навици, които по някакъв начин му пречат.

Понякога успяваме да заменим някой от тях, замествайки ги с навик, който увеличава положителната енергия в живота ни. Освен споменатите в предните редове, има още няколко токсични навика, които изчерпват нашата енергия.

Ето кои са те:

Песимистично мислене

Това е емоционалният капан, в който всеки от нас може да попадне много лесно. Това е най-честата ни реакция, когато се озовем в трудна ситуация, когато нещата се объркват. Въпреки това, твърде голямото фиксиране върху негативния аспект на нещата, някои от които дори не се случват, и неспособността да видите положителното, води до постоянно недоволство, демотивация. Понякога емоциите ни водят в грешна посока и търсим начин да поставим и безобидната ситуация в лоша светлина. Този стрес, черпи от нашата енергия, понякога с дни, седмици.

Винаги се стремите към перфекционизъм

Още един вреден навик, който „краде“ от нашата енергия е постоянното преследване на успеха, желанието да сме супермайки, супердомакини и успешни в кариерата си. Да бъдем идеалната половинка за любимия. Всичко това ни завърта в една вихрушка, която води до физически и емоционален стрес. В резултат нашата положителна енергия е изчерпана и дори може да понижим своята производителност. 

Още по темата може да прочетете на Az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК