Тези два въпроса сигнализират какъв ще бъде бракът ви

Дали ще бъдете щастливи и ще останете заедно завинаги?

21.04.2021 | 20:45 Редактор: Жаклина Иванова
Тези два въпроса сигнализират какъв ще бъде бракът ви

Всяка двойка, която решава да сключи брак го прави с надеждата любовта да остане завинаги. Колкото и влюбени да сте няма как да не се появи една малка сянка на съмнение, която ви преследва – дали бракът ви ще бъде щастлив и дали ще останете заедно завинаги. Това са въпроси, които се появяват в главата на всички младоженци, а дори и на тези, които вече са щастливо женени. Нормално е да се запитате дали щастието и любовта, които ви събират ще останат с вас завинаги.

Ако сте достатъчно смели, за да проверите дали бракът ви ще устои и как би могъл да се развие, всичко, което трябва да направите, е да си зададете два въпроса на себе си и един на друг. Според изследователи, отговорите на въпросите могат да предскажат качеството и силата на брака ви.

Проучване, проведено от учени от Вирджинския университет, изследва отговорите на 4242 брачни двойки, които са отговорили на тези два въпроса. Екипът е проследил тяхното развитие шест години по-късно, пише yourtango.com.

Ако искате да знаете дали бракът ви ще продължи и дали ще бъде успешен, тези два въпроса могат да ви помогнат да разберете, според изследователите. Трябва да си ги зададете както един на друг, така и да отговорите сами.

1. Доколко щастливи сте в брака си, в сравнение с това колко щастливи сте били преди него или когато сте били необвързани?
2. Как мислите, че съпругът ви е отговорил на този въпрос?

Двойките, които са заявили, че не биха били по-щастливи извън брака си, са и двойките, които са се развели в рамките на тези шест години. 
Изненадващо, нали? Учените коментират тези резултати със схващането, че любовта и щастието са достатъчни за дълъг брак. В този период от шест години обаче след стартиране на съвместно съжителство двойките постепенно губят усещането си за щастие наред с появата на проблеми от финансово, битово и ценностно естество.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК