Психологическа игра: Какво не подозираме за себе си?

Използваме продукти, които вече са тествани от мнозинството

18.04.2021 | 20:50 Редактор: Жаклина Иванова
Психологическа игра: Какво не подозираме за себе си?

Колко често питате някого за посоката към дадено място? А намалявате ли силата на музиката в колата, когато се движите през непознати места? Голяма част от нещата, които правим са продиктувани от нашето подсъзнание. Вижте още някои любопитни психологически факти, които ще ви дадат обяснение за някои неща.

Когато ръцете ни не участват в някаква дейност по време на разговор, тогава обикновено започваме да жестикулираме с тях, което е съвсем нормално. Според професор Андрю Бас от Cornell University, речта и жестовете имат еволюционен произход.

Предпочитаме да паркираме автомобила си в близост до друга кола, макар да виждаме, че има повече празни места за паркиране

Според психолози, това поведение се обяснява с факта, че хората са социални същества и следваме тълпата. Роб Хендерсън, асистент в Yale University, анализира няколко причини за този вид поведение.

Една от тях е тази, че броят на продуктите и услугите около нас рязко се е повишил, а не разполагаме с достатъчно време, за да прегледаме подробно всичко. Ето защо използваме неща, които вече са тествани от мнозинството.

Замислете се само колко често чувате в реклами, че даден продукт е одобрен от всеки 9 от 10 човека и колко често след това сте купили дадената стока.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
ЙЙ2
преди 3 години
Идеята за отзива спестява множество неприятности и вкая на всичко и средства. Ако 9 от 10 кажат това го пробвахме и не става или обратното много е добро, вече говорим за реклама, отклик и негласна гаранция за сигурност, която намаля риска на инвестицията. Разбира се това може да е подвеждащо, защото търговеца чрез 10 подставени лица може да направи своята презентация сам, но когато говорим за 9000 от 10000 хиляди това е друго и не е въпрос на 9000 го имат и аз го искам но мога да бъда по-спокоен Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Йордан Йорданидис
преди 3 години
Не всичко е психология. Една голяма част е възможности и предвидливост. Не винаги нещо, което на 90% е предпочетено е основание за решение. Същото е глупавия пример за паркиране. Човек по естество не само иска да се показва и да се социализира, но и да се съхрани. Запазване на енергията, която има е също част от модела на поведение. Да разгледаме паркинга. На кой му се върви излишно до входа на супермаркета или жилището, където живее. Не желанието да си до съседа, а да си по близо до целта. Сигнализирай за неуместен коментар