Талант в тениса: Малкият Тео удря топката еднакво добре и с двете си ръце

Треньорът на мегазвездата в тениса Серина Уилямс обяви, че иска да работи с него

14.04.2021 | 20:40 Редактор: Юлия Христова

Светът говори за българския феномен Тео. 10-годишното момче изумява с удивителната способност да удря топката за тенис еднакво добре и с двете си ръце. В медицината това състояние е известно като амбидекстрия. 

10-годишният Теодор Давидов смая света със своя тенис, а авторитетни издания като "Ню Йорк таймс" и "Гардиън" му посветиха цели страници. Роденото в София момче няма бекхенд, защото играе, редувайки ръцете си по впечатляващ начин. Теодор вече спечели един от най-силните турнири до 12 години Easter Bowl. 

"Когато бях на 7 години, първи баща ми започна да развива дясната част на мозъка, защото играех само с лявата ръка, а дясната ми също беше силна. Затова той реши да играя повече форхенд и бекхенд сервиси и видя, че съм много добър и удрям топката много силно. Първата година много падах. Губех постоянно и бях на ръба да се откажа, но продължих и сега съм тук", каза Теодор. 

Младата надежда е с амбидекстрия. Рядко състояние, при което лявата  и дясната ръка са еднакво добре развити. Думата "амбидекстрия" е възникнала през Средновековието. Така наречените войни се бият еднакво добре и с двете ръце, също както и Тео, но с ракета в ръка. 

Треньорът на мегазвездата в тениса Серина Уилямс Патрик Муратоглу обяви, че иска да работи с 10-годишната сензация. А специалисти от ранга на Брад Гилбърт и Пол Макнами предричат бляскаво бъдеще на Теодор. У нас го определят като феномен. 

"Той получава високо внимание от големи имена в тениса. Теодор има право да играе и за България, и за Америка", посочи треньорът по тенис Пресиян Коев.

Една от целите на Теодор е да развие двата си форхенда и да направи стила по-популярен.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК