Българин в Исландия улови зрелищни кадри на изригналия вулкан

Георги Георгиев е бил на 150 метра от кратера

23.03.2021 | 18:28 Редактор: Никола Симеонов

Българин в Исландия успява да улови зрелищни кадри на изригналия вулкан. В този момент Георги Георгиев се намира само на 150 метра от кратера и заснема уникално видео на потоците гореща лава.

"Усещането е неописуемо, не може да се опише с думи. Нещо, което може би се вижда веднъж в живота, и със сигурност едно от най-силните преживявания, които съм имал", споделя Георгиев.

Георги Георгиев се намира само на няколко метра от вулкана, когато успява да заснеме спиращи дъха кадри. 

"Успях да запечатам момента, в който вулкана изригна и част от кратера се отчупва и огромно количество лава се стича надолу", каза той.

След няколко часа преход Георги отива сам без екип със собствена техника. Теренът е трудно проходим, но гледката си струва всички усилия. Само за няколко секунди Георги е единственият фотограф, запечатал от толкова близо зрелищния момент. 

"Не бях единственият фотограф, имаше и други, но от това което виждам до момента, не виждам да има друг кадър, който да показва срутването на кратера", уточни Георгиев.

Споделя, че до голяма степен това се дължи на късмет. Георги се намира на едва 10 метра от изливащата се като река лава. 

"Пазихме дистанция и бяхме на хълм, самата лава нямаше как да достигне до нас", разказва още фотографът.

Георги е музикант, но от две години се занимава с фотография и дрон пилотиране. Признава, че изригването на вулкана е едно от най-вълнуващите постижения в кариерата му до момента. Снима предимно пейзажна фотография. А вдъхновението идва от Исландия. 

"Исландия я водят като топ местата в цял свят, които са най-фотогенични, пейзажите са неописуеми и е рай за фотографите", допълни Георгиев.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Може ли някаква facebook негова страница или инстраграм? :) Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Леле, Природата постоянно ни дава знаци, но ние не разбирамеи това си е... Сигнализирай за неуместен коментар