Ето кои са най-евтините градове в Европа за екскурзия след пандемията

Цените по тези прекрасни дестинации са достъпни, а интересните забележителности са безброй

23.03.2021 | 06:30 Редактор: Здравко Черкезов
Ето кои са най-евтините градове в Европа за екскурзия след пандемията

В жестоката реалност, наречена живот, хората водят ожесточена битка с ужасната пандемия повече от година. Целият свят участва в борбата с коварния вирус и никой не очакваше, че тя ще продължи толкова дълго. Факт е, че ограниченията са крайни и хората трябва да прекарват изключително много време затворени в домовете си.

В този период хиляди се запознаха с популярния онлайн хазарт, което донякъде направи стоенето вкъщи малко по-приятно. Вярваме, че краят на тези толкова тъмни дни е близо и е време хората да направят своите планове за дългоочакваните пътувания до различни страни. Днес ще ви споделим кои са най-евтините градове в Европа, които си струва да посетите според Tialoto.bg.

Будапеща

Будапеща – градът, построен върху двата бряга на река Дунав и състоящ се от две отделни части Буда и Пеща, като Пеща заема 1/3 от столицата. Заради красотата си, градът получава умалителното наименование Перлата на Дунав – име, което е напълно заслужено. Великолепни зелени площи, красиви исторически сгради, които отдавна са част от Световното наследство на ЮНЕСКО, музеи и безспирен нощен живот. Всичко това е част от прекрасната столица на Унгария.

Не е изненадващо, че един от най-евтините градове в Европа е посещаван от повече от 20 млн. туристи годишно. Всеки, който реши да предприеме пътуване дотам, трябва задължително да посети Парламентарния дворец, Замъка на Буда, красивата църква Матиас и популярните термални бани, които са причина за друго наименование на Будапеща, а именно Градът на Термалните бани.

Истанбул

Истанбул е единственият град в света, който е разположен върху два континента. С над 15 млн. души население, градът е един финансов и културен център на съвременна Турция. Град с подобна история привлича хиляди туристи от цял свят. Освен това, той е част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Ако Истанбул е в списъка ти с „най-евтини градове в Европа, които ще посетя за пръв път“, те съветваме да започнеш с посещението на прочутата джамия „Султан Ахмед“, която е позната още като Синята джамия. Конструкцията ѝ е характерна за традиционната ислямска архитектура и впечатлява както с размера, така и със цялостния си декор. След това може да се отбиеш в прекрасната църква „Света София“, която се превърна в джамия през юли 2020 г. Площадът Таксим също е любима дестинация на всички туристи, които са в търсене на различни и достъпни сувенири.

ИстанбулВаленсия

Валенсия е не само един от най-евтините градове в Европа, но е и третият по големина град в Испания и второто по големина пристанище в Средиземно море. Всеки турист може да посети редица исторически забележителности и да се наслади на възхитителната архитектура отпреди стотици години. Великолепните традиционни ястия като паеля също се явяват като истинска атракция сред хората, решили да посетят града.

След края на дългата пандемия, можеш да разнообразиш ежедневието си като предприемеш пътуване до тази прекрасна дестинация. Научният музей на принц Фелипе е една от най-известните забележителности. Впечатляващата сграда прилича на тялото на кит и определено се харесва както на малки, така и на големи.

На Централния площад на Валенсия ще те очакват над 1500 щанда, от които ще можеш да закупиш вечни спомени под формата на сувенири, бижута и картички. Близо до тези магазинчета ще откриеш и прочутата Арена на бикоборствата, Централната поща и кметството на Валенсия. Всички сгради са внушителни и с древна архитектура. Като последна спирка, туристите могат да се отбият до северната железопътна гара на Валенсия, откъдето могат да поемат на кратко пътуване до други испански дестинации.

Порто

Порто е един от най-големите европейски центрове и вторият по големина град в Португалия. Известен със своето божествено вино, градът е бивш римски аванпост, който изобилства от спиращи дъха гледки и десетки забележителности. Определено след дългата пандемия, ще има туристи, които с радост ще изкачат 240-те стъпала, водещи до 750-метровия храм Клеригос. Кулата предлага изумителна гледка към река Дуро и цялото крайбрежие, върху което се простира градът.

След като изпиеш заслужена чаша вино, те съветваме да се отправиш към Паласио да Болса – бившата палата на стоковата борса, построена върху руините на францискански манастир. Ако нямаш време да обиколиш всичко, не забравяй да посетиш балната зала Salao Arabe, която е украсена с мавритански декорации и над 18 килограма чисто злато. Накрая, не забравяй да се разходиш из построения през 1886 г. мост наречен Ponte de Dom Luis I.

Братислава

Последен в списъка ни с „най-евтини градове в Европа“ попада Братислава. Един от най-добре познатите градове на Дунав, чиито безбройни атракции са абсолютно неустоими за туристите. Братислава е бивш град на Австро-Унгарската империя и днешна столица на Словакия с население, наброяващо половин милион.

Можеш да започнеш своето пътуване като посетиш двата замъка Храд и Девин. След това поеми към прекрасните църкви „Св. Марина“ и „Св. Елизабет“, а накрая не забравяй да минеш през Стария център.

БратиславаЗаключение

Краят на проточилата се пандемия е близо и отново ще настъпят времена за безкрайно пътуване и незабравими моменти. Запази този списък с най-евтините градове в Европа, защото вярваме, че много скоро ще ти влезе в употреба. Цените по тези прекрасни дестинации са достъпни, а интересните забележителности са безброй. Определено няма да се тревожиш за бюджета си и ще се насладиш на една дългоочаквана ваканция.

Снимки: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК 


14
0 rate up comment rate down comment 0
Италиянеца
преди 3 години
В Наполи и Кампания - Италия е добра и евтина дестинация! Сигнализирай за неуместен коментар
13
5 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Самолетни билети за дестинации из Европа има от 20лв в посока. И преди пандемията имаше, и след това ще има. Също така места за спане за около 50лв на нощувка за двама и по-малко. Храна можеш да си вземеш от супермаркета и е по-евтина и качествена от тази в България. Не е нужно да ядеш постоянно по ресторанти. Така, че ако имаш желание винаги можеш да си организираш някоя доста бюджетна екскурзия. Сигнализирай за неуместен коментар
12
8 rate up comment rate down comment 3
Цеца
преди 3 години
Защо казвате че сме бедни ,след като постоянно се говори за екскурзии в чужбина. Дават по телевизията хора които пътуват на много места по света откъде толкова пари. За тях 1000 лева не са като чели нищо. Сигнализирай за неуместен коментар
11
6 rate up comment rate down comment 1
Светла
преди 3 години
Я да не би да свърши пандемията без да разбера Сигнализирай за неуместен коментар
10
9 rate up comment rate down comment 1
Румен
преди 3 години
Будапеща е супер. Има евтини хотели. За паркиране в центъра на града има няколко многоетажни паркинги, които не са скъпи. Сигнализирай за неуместен коментар
9
9 rate up comment rate down comment 1
Келеш
преди 3 години
Бургассс къде стееее във клубъъъ. Сигнализирай за неуместен коментар
8
14 rate up comment rate down comment 4
Хитър Петър
преди 3 години
Първо не се знае кога ще приключи тази пандемия и второ няма да е същото след нея.Който си мисли че свършва пандемията и айде юруш пак на почивки и екскурзийки ей така от раз жестоко се лъже. Сигнализирай за неуместен коментар
7
33 rate up comment rate down comment 7
ДПД
преди 3 години
Да определиш Будапеща като най-евтиния град за туризъм, или никога не си ходил там, или правиш скрита реклама.Градът е скъп и то по-скъп от някой градове доста по на запад.За средностатистическият българин, няма евтини градове.Критерият е друг- какво можеш да си позволиш!? Сигнализирай за неуместен коментар
6
12 rate up comment rate down comment 3
Анета
преди 3 години
5
13 rate up comment rate down comment 3
аз съм
преди 3 години
Популярни места и ЕВТИНО вие наред ли сте или просто на вас ви се ходи там? Сигнализирай за неуместен коментар