Лекар: Възрастните не трябва да отслабват

Според Юрий Конев човек трябва да приведе теглото си в норма до 60-годишна възраст

21.03.2021 | 18:00 Редактор: Искра Ангелова
Лекар: Възрастните не трябва да отслабват

Възрастните хора не трябва да отслабват, каза геронтологът Юрий Конев в интервю за радио "Спутник", цитиран от РИА Новости.

"Съществува консенсус, че е противопоказано за възрастни и сенилни хора да губят тегло. Промяната в метаболизма води до промяна на физиологичните параметри. Тези показатели ще повлияят неблагоприятно на здравето на възрастен човек", обясни Конев.

В същото време, според експерта, човек трябва да приведе теглото си в норма до 60-годишна възраст, така че тялото да не се нуждае от повече храна, отколкото е необходимо.

"Енергийните нужди намаляват с възрастта и раздутият стомах казва, че искаме да ядем. Тук има дисонанс, тъй като стомахът ни сигнализира, че сме гладни, а количеството изядена храна трябва да намалява с възрастта", заключи геронтологът, цитиран от "Фокус".

По-рано терапевтът и диетолог Екатерина Бурляева заяви, че тиквичките, патладжаните, краставиците, доматите и зеленчуците са идеални храни за отслабване поради ниското си съдържание на калории.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


7
0 rate up comment rate down comment 3
Лида
преди 3 години
Моят дядо почина на 98г в съня си и през целият си живот беше 115кг и е пушел и е пиел Но никога през живота си не е ял сирене,кашкавал,кисело и прясно мляко.Дори не даваше да се внася в къщи .Сега аз съм 115 кг и за смайваме на лекарите съм здрава,и все ме питат ама как така,какво ядеш.И аз като дядо ми нищо млечно вече 57год. Сигнализирай за неуместен коментар
6
11 rate up comment rate down comment 8
Нина
преди 3 години
Не е добре да си дебел, това го знаем Сигнализирай за неуместен коментар
5
6 rate up comment rate down comment 10
Баба
преди 3 години
Ако имаш заболяване и или пълнееш или слабееш как да намалиш килограмите ако някой знае да каже на77 г съм и съм 90 кгр. Като бях на 60 тежах 70 кгр Сигнализирай за неуместен коментар
4
14 rate up comment rate down comment 10
Катя
преди 3 години
А аз като до 60 години бях 48 кг, а сега на 68 съм 68кг, какво трябва да направя? Сигнализирай за неуместен коментар
3
14 rate up comment rate down comment 17
Емил
преди 3 години
Анонимен не се излагай с *** коме тари, а се ограмоти здравословно! Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 12
Иван Русев
преди 3 години
Лично познавам проф. Юрий Конев - голям специалист . Сигнализирай за неуместен коментар
1
74 rate up comment rate down comment 18
анонимен
преди 3 години
Всичко зависи от ГЕНИТЕ ,които определят дълголетието.Моля не се съобразявайте кой какво е казал.Каквото Ви се яде ХАПВАЙ ТЕ. Сигнализирай за неуместен коментар