Ето кои са номинираните за наградите "Оскар"

Мария Бакалова ще се бори за най-престижното отличие в света на киното

15.03.2021 | 18:35 Редактор: Ралица Братанова
Ето кои са номинираните за наградите

В битката за "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля Мария Бакалова ще се съревновава с Глен Клоуз в "Елегия Хилбили", Оливия Колман в "Бащата", Аманда Сайфред в "Манк" и Юн Юх-Джунг в "Минари". 

Драмата за златните години на Холивуд "Манк" на Дейвид Финчър води с 10 номинации за "Оскар", включително и за най-добър филм. 

Във водещата категория продукцията ще се съревновава с "Бащата", "Земя на номади", "Процесът срещу Чикаго 7", "Момиче с потенциал", "Юда и черният месия", "Минари" и "Без звуци в живота".

В категорията "Най-добър актьор" борбата е между: Риз Ахмед за "Без звуци в живота", посмъртно Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса", Антъни Хопкинс за "Бащата", Гари Олдман за "Манк" и Стивън Юн за "Минари". 

За престижната статуетка в категория "Най-добра актриса" ще се съревновават Франсис Макдорманд за "Земя на номади", Виола Дейвис за "Ма Рейни: Майката на блуса", Кери Мълиган за "Момиче с потенциал", Ванеса Кърби за "Да намериш отново себе си" и Андра Дей за "Съединените американски щати срещу Били Холидей".

"Оскарите" ще бъдат раздадени за 93 път на 25 април, близо два месеца след обичайната дата - отсрочка, наложена заради пандемията от Ковид-19.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК