Пращаме виртуална пощенска картичка със селфи с любимия на Луната

За да се включите, изпратете снимката си с вашите любими хора, придружена с кратко послание

12.03.2021 | 23:43 Редактор: Юлия Христова
Пращаме виртуална пощенска картичка със селфи с любимия на Луната

Виртуална пощенска картичка със селфи с любимия човек, която ще бъде пратена от DHL на Луната, е последната мода сред влюбените двойки.

Мнозина нашенци вече се възползваха от услугата на куриерската компания и пратиха своя снимка с кратко послание - обяснение в любов към половинката. Освен влюбени двойки родители също пращат селфита със своите деца. От услугата се възползват и хора, които показват с жеста колко ценят най-добрия приятел до себе си.

Селфитата от цял свят ще бъдат изпратени това лято на Луната от DHL със спускателния модул "Перегин“ на американската компания "Астроботик“. Който иска да прати пощенска картичка с любимия, може да ползва линка https://inmotion.dhl/en/moon/#fanwall.

За да се включите, просто изпратете снимката си с вашите любими хора, придружена с кратко послание. Ние ще създадем вашата пощенска картичка заедно с пощенска марка на Луната, обясняват от куриерската компания.

СуперКам

Междувременно BBC съобщи, че кацналият през февруари на Марс роувър "Пърсивиърънс", включи инструмента "СуперКам", който с лазер идентифицира скалите от разстояние.

Технологията е използвана и за предишния роувър "Кюриосити", но сега към инструмента има микрофон и специалистите чуват как звучи лазерът на друга планета. Информацията е полезна, защото разкрива каква е твърдостта на изследваният обект.

Звукът от твърда и мека повърхност е различен, обясни Наоми Мърдок от френския Национален институт по аеронавтика и Космос в Тулуза.

Мисия

9306 българи кацнаха виртуално на Марс с мисията на НАСА, установи "Телеграф“.

Те си бяха дали имената, които бяха записани на микрочип, монтиран на "Пърсивиърънс“. Освен научните инструменти "Пърси“ отнесе на Марс и микрочип с имената на 10 932 295 земни жители. Сред тях са и 9306 наши сънародници, които дадоха имената си за изпращане с мисията "Марс 2020“ до крайния срок - 30 септември 2019 г. След регистрацията те получиха сувенирна “бордна карта“, която може да се запише и разпечата. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК