fallback

Лекари съветват папа Франциск да се откаже от пицата и тортите

Главата на Римокатолическата църква трябва да отслабне с 8 килограма

01.02.2021 | 15:09 Автор: Ивет Арабова

Лекари препоръчват на папа Франциск да отслабне с осем килограма, за да се избегне "минаването под ножа“ на хирурзите, съобщава британският вестник The Daily Express.

Главата на Римокатолическата църква е посъветван да се откаже от пицата, тестените изделия, тортите и да премине към малки порции ориз, да яде много плодове, зеленчуци, риба и зехтин, разкрива британският таблоид, позовавайки се на източници в Рим. Отбелязва се, че подобна диета несъмнено ще бъде голямо разочарование за папа Франциск, който е известен със своя "здравословен апетит“.

Изданието припомня, че 84-годишният понтифик от Аржентина страда от ишиас от десетилетия. Понякога болестта го оставя практически парализиран. Миналата седмица папата се бореше с мъчителна болка и беше принуден да отмени няколко събития през уикенда. В петък, по време на срещата на членовете на Трибунала на Римската рота, той не издържа и се оттегли от заседанието, предава "Фокус".

Независимо от това, понтификът намери сили да се срещне в сряда с представители на италианския футболен клуб "Специя", когато играчите пристигнаха във Ватикана. Папа Франциск, който е голям футболен фен, поздрави отбора за сензационна победа над Рома, пише The Daily Express.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback