Проучване обяснява защо жените искат по-често развод от мъжете

Вижте кои са причините

31.01.2021 | 08:30 Редактор: Радостина Димитрова
Проучване обяснява защо жените искат по-често развод от мъжете

Неотдавнашно американско проучване потвърди, че жените са със 70% по-склонни от мъжете да изискват развод, но решението за развод има поголямо въздействие върху мъжете. Има няколко основни причини, поради които жените са по-склонни да подадат молба за развод, отколкото мъжете, пише саудитското издание за мъже Sayidy, в материал, представен без редакторска намеса, цитиран от "Фокус".

Ето причините, които посочва изданието:

- Жените отделят много време на децата в ущърб на връзката им със съпрузите си, което създава пропаст между двамата партньори в живота. Те започват да се обвиняват взаимно в пренебрежение и липса на внимание.

- Неспособността на сегашното поколение жени да издържа на трудности. Те не се опитват да възстановят отношенията в семейството и лесно се поддават на мисли за развод.

- Жените се обръщат към адвокати по-бързо от мъжете, което им дава възможност първи да подадат молба за развод. Съвременните жени знаят, че техните права са гарантирани от закона.

- Навлизането на жените на пазара на труда и способността им да печелят собствени пари се отрази негативно на интереса им към дома и семейния живот. Това понякога ги тласка да подадат молба за развод.

- През последните години жените получиха много различни права, което им даде възможност да подадат молба за развод.

- Жените вече не се нуждаят от съгласието на своите съпрузи, както в миналото. След Втората световна война светът се промени и жените започнаха да мислят по-малко за скучния брак.

- Жените се застъпват за пълно равенство на мъжете и жените. Те се застъпват за равенство в трудовите отношения и вътрешните задължения, както и се стремят да реализират лични амбиции и цели.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
жените могат да равя
преди 6 месеца
Жените вече работят и се издържат сами, а и не трябва да си узаконяват секса като в средновековието... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
една
преди 9 месеца
По-точно те не търпят вече някой да ги налага ежедневно, да хойка, да пие, да харчи де що пара види, а те да готвят и маат с парцццала нонстоп. Сигнализирай за неуместен коментар