Защо Мишел Обама крещеше на Барак по време на инаугурацията на Байдън?

22-годишната Аманда Горман разказва за интересната случка между двамата

29.01.2021 | 10:02 Редактор: Искра Ангелова
Защо Мишел Обама крещеше на Барак по време на инаугурацията на Байдън?

22-годишната Аманда Горман впечатли целия свят със своята поема The Hill We Climb  по време на встъпването в длъжност на Джо Байдън и Камала Хариси се превърна в най-младия поет, който участва в подобно събитие. Горман е и първият човек, който получава наградата "Национален поет лауреат".

В поемата ѝ The Hill We Climb се говори за единство, което може да бъде постигнато в новата ера на САЩ. Горман често използва политическите проблеми като вдъхновение за своята работа и пише, че през последните четири години страната е била управлявана от една сила, която разединява, вместо да обединява.

"И този опит почти успя. Но въпреки че демокрацията може да бъде възпрепятствана за кратко, тя никога не може да бъде премахната", допълва поетесата.

Освен със своите силни думи, Горман привлече вниманието и с тоалета си. Тя беше облечена с жълто сако от италианската марка Miuccia Prada, допълнено от червена сатенена лента за глава на Prada и голям златен пръстен, който беше с огромно значение. Бижуто е направено от неизвестен дизайнер и било подарено на Аманда от Опра Уинфри. Пръстенът е във формата на птица в клетка и е с почит към афро-американската поетеса Мая Ангелу. През 1993 година тя също получава подарък от Уинфри – палто на Chanel, когато трябва да чете поема по време на встъпването в длъжност на Бил Клинтън.

Името на Аманда Горман бързо обикаля света и тя се сдобива с огромна слава в социалните мрежи. При последното си интервю в шоуто на Елън Дедженеръс 22-годишната дама разказва за своето представяне на 20 януари и споделя интересна случка между Барак и Мишел Обама.

"Помня как Мишел Обама беше много близо до мен. И постоянно крещеше на Барак да спре да се прегръща с други хора и да бъде малко по-дистанциран от тях", казва Горман.

Тя разказва и за момента, в който се е срещнала със семейство Обама преди представянето си. Аманда се е виждала с Мишел и преди 20 януари, но не и с Барак. "Винаги когато се видя с Мишел, ми се иска тя да е забравила за първата ни среща, но тя винаги я помни и винаги се държи прекрасно с мен".

Четете цялата статия в www.tialoto.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК