fallback

Кръвоизливи под ноктите може да са знак за висок холестерол

Чайове от липов цвят, корени от глухарче, ленени семена помагат за нормализирането му

20.01.2021 | 15:08 Автор: Ивет Арабова

Ивиците по ноктите са идентифицирани като знак за сериозни здравословни проблеми. Високите нива на холестерол често не причиняват никакви симптоми, но в редки случаи състоянието може да бъде установено от състоянието на ноктите.

Вестник "Експрес" скоро публикува данни на Американската дерматологична асоциация, която е изследвала появата на тъмни ивици по ноктите.

Повечето от холестерола се произвеждат в организма (в черния дроб, тънките черва, надбъбречните жлези) и само една четвърт идва от храната. Високите нива на холестерол водят до запушване на кръвоносните съдове. В резултат на това човек може да образува кръвни съсиреци, които водят до ужасни последици и дори смърт, предава БГНЕС.

Нормата на холестерола в кръвта е в рамките на 5,2 mmol / l. За да следите този параметър, трябва редовно да давате кръв за анализ. За да нормализирате холестерола в кръвта, можете да използвате различни чайове - липов цвят, корени от глухарче, ленени семена. Препоръчват се и сурови зеленчуци и плодове, чесън, канела и куркума. Главното е да се ограничат животинските мазнини, сладкишите и хлебните изделия.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback