Русенецът, изкачил Шипка на ръце, подобри рекорда си

Предизвикателството пред Пламен Атанасов бе паметникът "Създатели на българската държава"

12.01.2021 | 19:55 Редактор: Ивет Арабова

Русенецът Пламен Атанасов подобри личния си рекорд от Шипка, изкачвайки над 1100 стъпала на ръце. Предизвикателството този път беше паметника "Създатели на българската държава" в Шумен, който има 1300 стъпала. Инициативата е и благотворителна - в подкрепа на Фондация "Александър Русев“.

Студ, дъжд и мъгла бяха съперниците пред Пламен Атанасов и предизвикателството да изкачи на ръце 1300-те стъпала, водещи към паметник "Създатели на българската държава" в Шумен. Бяха му нужни повече от 6 часа, за да преодолее по-голямата част от дистанцията. Последното стъпало остана непокорено, но Пламен успя да изкатери с ръцете си над 1100 стъпала.

"Съжалявам само, че не успях да изкача всички стъпала до горе, останаха ми още 300 стъпала, но предизвикателството беше наистина страхотно, чувствам се много добре, въпреки ситуацията на ръцете ми. По този начин се чувствам жив", сподели Пламен Атанасов. 

Инициативата бе и в подкрепа на фондацията, подпомагаща деца с увреждания "Александър Русев“.

"Освен благотворителната кауза, която сформирахме, аз лично искам да накараме повече българи да спират колите в началото на такива места, където има било то екопътека, или както в случая стъпала и да достигнат до това красиво място с краката си, защото движението е здраве, все пак", каза още Пламен. 

"Това момче, не знам – не само характер, но и голям дух извади. На това време, тия стъпала, това е нещо нечовшко и единствено може да благодарим от името на Фондацията", коментира председателят на Фондация "Александър Русев" - Илиян Русев. 

Предстои през пролетта Пламен да изпълни предизвикателството докрай и да покори с ръцете си всичките 1300 стъпала към шуменския паметник.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК