Ако искате да отслабнете, докато спите, охладете стаята до 18 градуса

Проучване показа, че сънят без дрехи също помага да свалим килограми

08.01.2021 | 12:06 Редактор: Искра Ангелова
Ако искате да отслабнете, докато спите, охладете стаята до 18 градуса

"Средно изгаряме около 300 калории, докато спим през нощта", каза д-р Хелън Лоул в предаването на Channel 4 "Как да отслабнем по-бързо", където разкри, че можем да изгаряме мазнини, дори ако не правим нищо.

"Теорията е, че когато тялото е с по-ниска температура, се активира тъкан, наречена кафява мазнина, която изгаря допълнителни калории, докато тялото се опитва да се затопли", добави тя.

Д-р Хелън разговаря и с професор Майкъл Симънс, който използва термокамера, за да разбере как кафявата мазнина се активира на студ.

"Един грам кафява мазнина може да произведе 300 пъти повече топлина на грам от която и да е друга тъкан в тялото", разкриха те, цитирани от БГНЕС.

Ето защо, ако искате да отслабнете, докато спите, трябва да охладите стаята до 18 градуса. А ако искате да направите стъпка по-далеч – изхвърлете дрехите, пише "Сън“.

Предишни проучвания показват, че сънят без дрехи помага да отслабнем, а Националният здравен институт на САЩ обяснява, че охлаждането, докато спим, може да ускори метаболизма ни, защото тялото ни използва енергия, за да се стопли.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК