5 диети, които ще ви помогнат да свалите излишните килограми

Намерете онзи план, който е подходящ за вашата динамика на живот

30.12.2020 | 15:16 Редактор: Ралица Братанова
5 диети, които ще ви помогнат да свалите излишните килограми

Настъпването на новата година винаги е свързано с поставянето на нови цели, които включват и начина ни на хранене. Решаваме, че диетата започва от 1 януари и понеже е трудноизпълнимо, започваме да отлагаме промяната за следващия ден, за понеделник...

Защо се случва това? Защото очакванията ни са да следваме режим, който ни обрича на глад, нервност, усещане за слабост, а още по-големите ни очаквания са в рамките на най-много месец да свалим излишните килограми.

Казано накратко, грешно поставените цели са тези, които ни пречат да подобрим фигурата и здравето си. Но винаги има начин да поправим това. Днес споделяме с вас 5 диети, които във времето си са доказали своите положителни ефекти върху изгарянето на излишните калории. Намерете онзи план, който е подходящ за вашата динамика на живот.

Не на последно място не забравяйте и за редовната физическа активност, която допълнително ще ви мотивира да се грижите добре за здравето си през 2021 година, пише Az-jenata.bg.

Ползи от средиземноморската диета

Един чудесен вариант на здравословно хранене, който помага за отслабване, детокс на тялото, подобряване на общото здравословно състояние. Без излишен стрес, с голямо разнообразие от полезни храни, за едно здравословно начало на новата година.

Диетата DASH и нейните полезни вълшебства

Според някои специалисти по хранене това е една от най-ефективните диети за отслабване, но и подобряване на общото здравословно състояние. Удобен план, при който не се налага да пресмятате калории и да гладувате.

Сиртуин диетата, с която Адел отслабва

Адел изглежда феноменално и не крие своя хранителен режим, за който е характерна консумацията на определен вид храни в суров вид, които спомагат не само за отслабването, но и за това да бъдем по-здрави.

Диета 16:8 или така нареченото периодично гладуване

Чували ли сте за периодичното гладуване? Някои хора, които искат да свалят излишни килограми, го включват като част от своя хранителен режим. 

Лесно отслабване с диетата Веган до 6

Много световноизвестни личности са приели веганството като начин на хранене, някои от тях са Бионсе, Бил Клинтън, Натали Портман, Алиша Силвърстоун и други. Може ли веганството да помогне в отслабването? Според Марк Битман, който е експерт по хранене – може. Неговата книга "Веган до 6“ запознава читателите с принципа на това хранене. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК