Възможно ли е главоболието да изчезне, ако спрем млечните продукти?

Те са полезни са за изграждането на костите и мускулите

09.01.2021 | 17:42 Редактор: Искра Ангелова
Възможно ли е главоболието да изчезне, ако спрем млечните продукти?

Млечните продукти могат да бъдат разглеждани колкото като полезни, толкова и като вредни. Полезни са за изграждането на костите и мускулите, тъй като са много добър източник на протеини и калций. Могат да бъдат вредни обаче заради лактозата, която съдържат. Редица изследвания, цитирани от сайта Bright Side показват, че възрастните не се нуждаят от толкова големи количества млечни продукти, за да поддържат здравословния си статус, както бебетата, децата и подрастващите.

Какво се случва в тялото, ако ограничите или спрете млечните продукти? Ето и отговорите.

Възможно е главоболията ви да изчезнат

Според Web MD млечните продукти могат да предизвикат главоболие или да влошат съществуващото такова. Ако сте намалили нивата на стрес, спите добре и сте ограничили консумацията на кафе, но въпреки това имате главоболие, една от възможните причини са млечните продукти. Опитайте се да ги консумирате в малки количества или да ги изключите, за да се уверите дали те не са в основата на проблема ви.

Може да станете емоционално по-стабилни

В много млечни продукти се съдържат животински хормони, които могат да влязат в конфликт с вашите собствени. Това може да доведе до промени в настроението, дори депресия. Ако намалите млечните продукти или ги изключите от менюто си, това може да повлияе положително на настроението ви.

Може усещането за подуване на корема да изчезне

Лактозата в млечните продукти е един от главните виновници за проблеми с червата, подуване, газове, запек, диария, трудно храносмилане. Консултирайте се с гастроентеролог, който да проведе необходимите изследвания и да установи дали страдате от непоносимост към лактоза или някакво друго състояние, като например синдром на раздразненото черво, което също се влияе от консумацията на млечни продукти.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК