Ковид и вдъхновението: Пандемията от забавната ѝ страна

На коронавируса през изминалата година бяха посветени песни и колажи

30.12.2020 | 19:49 Редактор: Радостина Димитрова

Източник на страх и притеснение за едни, за други Ковид пандемията се превърна в творческо вдъхновение. На коронавируса през изминалата година бяха посветени песни, а невидимият враг стана муза за хиляди интернет потребители и роди десетки забавни колажи.

Коронавирусът роди песни... Създаде крилати фрази... И превърна членовете на националния оперативен щаб във вдъхновение на редица онлайн потребители, които погледнаха с усмивка на забраните, карантината и извънредната обстановка.

Очаквано най-много колажи бяха посветени на ген. Мутафчийски. Ликът му се появи върху банкнота и намери място на плакат за филм в компанията на премиера и проф. Кантарджиев. Кралят на брифинга, както го нарекоха почитателите му, застана до легенди като Майкъл Джексън и Елвис Пресли.

Председателят на националния оперативен щаб беше възпят в песни с изказването си, че не е време за купон.

Изразителните мимики на проф. Тодор Кантарджиев по време на редовните брифинги също вдъхновиха потребителите.

Повод за шеги и закачки стана и удължаването на извънредната обстановка.

 Велики произведения на изкуството също получиха своята съвременна Ковид версия. Така "Джокондата" на Леонардо да Винчи се сдоби с маска на лицето, а "Тайната вечеря" беше прекъсната от полицейска проверка.

Не бяха подминати и първите ваксини, които дойдоха у нас. Доставката им с микробус за колбаси в Пловдив роди десетки колажи, а кренвиршите се появиха в... аптеките.

Коронакризата създаде и балкански музикален хит. Македонцните Дац и Александър покориха света с песента "Корона чао". И вдъхновиха дори българския премиер Бойко Борисов.

A коронакризата не подмина и попфолка. Извънредната обстановка роди и хит за локдауна у нас.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК