Доброта отвъд празниците: "Помощ на две колела" продължава до пролетта

Доброволци ще осигуряват топъл обяд и сгряваща напитка в студените дни

27.12.2020 | 19:40 Редактор: Радостина Димитрова

Доброта и отвъд светлите празници. Инициативата "Помощ на две колела" продължава да подава ръка на най-нуждаещите се в София. Доброволци ще осигуряват топъл обяд и сгряваща напитка в студените дни чак до пролетта.

Всеки уикенд спирка "Вишнева" в столичния квартал "Лозенец" се превръща в пристан за малко щастие и усмивки у тези, които си нямат нищо.

Инициативата, която осигурява топъл обяд на най-нуждаещите се в София, ''Помощ на две колела", набира все по-широка популярност и вече в събота и неделя се извива опашка по-дълга от над 100 метра.

"От 50 обяда вече сме на 160-70,  разбраха хората, че даваме безплатен обяд и се насъбират много хора, но нека да усетят коледния дух, да усетят празника, продължаваме с пълна сила", заяви организаторът Даниел Капсъзов.

"Сега просто виждате коледно настроение, инициативата е основно заради така стеклата се година и заради изключително големите трудности, с които хората се срещат, така че ние ще продължим най-малкото до края на март", каза Щерьо Арабаджийски, също от организаторите. 

А освен искрена благодарност, на спирка Вишнева и в сърцата на хората там цари топлина и уют.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Браво! Само, че е важно да има такива обеди през цялата година... Сигнализирай за неуместен коментар