Коледна трапеза с гозби от ресторант, посочени от клиента

Част от персонала няма да почива по празниците

24.12.2020 | 19:25 Редактор: Юлия Христова

Ресторанти във Велико Търново имат заявки за празнично меню за Бъдни вечер и Коледа, което ще разнасят по домовете. Традиционните постни ястия за утрешния празник и коледни блюда поръчват най-вече хора, които живеят на квартира и нямат възможност да готвят ястия за празничната трапеза.

В един от най-посещаваните ресторанти във Велико Търново, който през карантината предлага храна по домовете, част от персонала няма да почива по празниците, за да осигури празничната трапеза на клиенти на Бъдни вечер и Коледа.

"Подготвени сме, организирахме се за Бъдни вечер, за Коледа, нашите готвачи се постараха да дадат по-спретнато меню и достатъчно за една добра вечеря! Продуктите, които използваме, са на местни производители, да може да си помагаме взаимно, всичко е прясно, всеки ден се доставят меса, зеленчуци”, каза Ангел Ангелов, управител на ресторант.

В ресторанта предлагат и комбинирано празнично меню, и отделни блюда, които може да си избере клиента.

"За Бъдни вечер предлагаме традиционни постни ястия, които се предлагат на празника – предлагаме пълнени пиперки с боб, постни зелеви сарми, постни лозови сарми, ошав печена тиква с мед и орехи, картофена салата с праз и маслини! За Коледа менюто ни е кисело зеле на фурна с пуешки гърди на плоча, печено свинско джоланче, бавно приготвено със сос манатарка и телешки гулаш с картофи”, посочи готвачката Йоана Върбанова.

От ресторанта имат готовност да подготвят и новогодишно меню в няколко варианта, в случай, че има интерес от клиенти.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК