Напукани пети през зимата: Ето как да се справите

Вижте 7 начина да върнете мекотата им

23.12.2020 | 23:40 Редактор: Радостина Димитрова
Напукани пети през зимата: Ето как да се справите

Напуканите пети могат да бъдат проблем не само през лятото, когато носите сандали и грубата кожа е видима, но и през зимата, когато с всяко обуване на чорапите или чорапогащника пускате по една бримка. Сухата кожа през зимата е проблем, който може да засегне цялото тяло. Петите също страдат от суровите атмосферни условия. Ето как да върнете мекотата им.

Пийте повече вода

Добрата хидратация отвътре помага на кожата да се бори със сухотата. Пиенето на повече вода и течности може да помогне да се справите с напуканите пети и лющенето на кожата през зимата, пише Az-jenata.bg.

Баня с оцет

Разтворете 1 част оцет в 2 части хладка вода, не гореща. Накиснете краката си за 15-20 минути. След това използвайте пемза, за да премахнете грубата кожа. Нанесете хидратиращ крем. Правете това всеки ден.

Ексфолирайте

Грубата кожа е съставена от вече мъртви клетки. Затова е важно да ги премахвате редовно. Ексфолирайте и използвайте пемза, за да стимулирате обновяването на клетките на петите и ходилата. Това може да помогне за омекотяването на кожата в тази зона.

Хидратирайте и овлажнявайте редовно

Ако използвате овлажняващи кремове за пети от време на време, това няма да реши проблема. Важно е да го правите всеки ден. Ако кожата е много груба, прилагайте хидратиращи средства сутрин и вечер за по-добър ефект.

Носете памучни чорапи през нощта

След като сте нанесли дълбоко овлажняващ крем за пети вечер, обуйте памучни чорапи и ги носете през цялата нощ. Това помага на кожата на петите да поеме добре продукта, който сте нанесли, без да го изтривате, като същевременно памукът позволява на кожата да диша.

Баня с аспирин

Натрошете 10 таблетки аспирин в легенче. Добавете лимонов сок. Разбъркайте. Ще се получи паста. С помощта на памучен тампон нанесете пастата върху петите. Залепете един памучен тампон на петите, за да помогнете пастата да остане на място и да подейства добре. Обуйте памучни чорапи и оставете да действа за през нощта.

Променете навиците си в банята

Ако използвате агресивни измиващи продукти и гореща вода през зимата, това влошава състоянието на кожата и я прави още по-суха. Ограничете прекараното време в банята и под душа до 5, максимум 10 минути. Използвайте по-хладка вода, а не гореща. Употребявайте меки измиващи продукти, които не дразнят кожата. Веднага след душ прилагайте хидратиращи продукти всеки ден.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК