fallback

Как да приготвим перфектните коледни трюфели с бял шоколад и ликьор

150-200 шоколад по ваш избор за потапянето на бонбоните

17.12.2020 | 13:15 Автор: Искра Ангелова

Остават броени дни до Коледа. А какво по-приятно от това да изненадаш близките си с домашни коледни трюфели с бял шоколад и ликьор.

Продукти:

- 400 г бял шоколад

- 50 мл течна сметана

- 50-60 мл крем ликьор

- 150-200 шоколад по ваш избор за потапянето на бонбоните

Приготвяне:

На водна баня разтопете шоколада заедно със сметаната. Сместа не бива да завира, а само да е леко топла и хомогенизирана. Свалете от котлона и добавете ликьора. Разбъркайте добре, покрийте купата с фолио и поставете в хладилник, за да стегне. След това разтопете шоколада, като и към него може да добавите и малко ликьор. 

От сместа се оформят топчета, които се потапят в разтопения шоколад и се украсяват по желание с ядки, кокосови стърготини, тематични украси за сладкиши, които може да закупите от супермаркетите. Сложете ги в хладилник, за да стегнат.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback