7 лесни упражнения за стягане на вътрешната част на ръцете

Как ефективно да преборите тази проблемна област

11.12.2020 | 23:59 Редактор: Ралица Братанова
7 лесни упражнения за стягане на вътрешната част на ръцете

Когато се опитвате да отслабнете и да стегнете тялото си, много често забравяте за ръцете. Стараете се да наблягате на коремните мускули, краката и дупето, като смятате, че тези части от тялото са най-уязвими към увисване.

Ръцете са не по-малко податливи на този проблем, особено във вътрешната си част. Там кожата е много нежна, разтеглива и за съжаление снабдена с много малко подлежащи мускули, с помощта на които да я стегнете.

Но не се отчайвайте. Има няколко упражнения, с които много ефективно можете да поработите над тази проблемна област и да я стегнете, пише Az-jenata.bg.

Кръгове

Разперете ръце встрани. Дръжте ги опънати и започнете да правите малки кръгове с тях. Ще усетите как започва да се появява стягане и напрежение в мускулите. Това означава, че работят. Можете да разнообразите упражнението, като едновременно с кръговете изпълнявате и клекове или напади.

Набиране на стол

Застанете с гръб към стол. Подпрете ръце на седалката му, като отпуснете крака напред. Започнете да изпълнявате набирания с ръце, като внимавате краката ви да останат опънати. Упражнението е много ефикасно за стягане на мускулите на ръцете и то със собствена тежест без необходимост от гирички. Можете да правите упражнението с подпрени ръце на дивана, спалнята, на пейка или в офиса.

Вдигане на гирички

Упражненията с тежести са много полезни за вътрешната част на ръцете. За да стегнете именно тази част, използвайте малки тежести от 1 или 2 кг. Хванете гирите пред тялото си, свийте ръцете в лактите, след това ги повдигнете над главата. Направете 3 серии по 10 повторения.

Планк със странично ходене

Планк е упражнение, което стяга цялото тяло. Направете го по-голямо предизвикателство за ръцете, като застанете във висок планк и започнете да ходите вдясно и вляво, като редувате последователно дясна ръка и десен крак, лява ръка и ляв крак встрани.

Боксови удари

Боксовите удари напред пред тялото са чудесен начин да стегнете цялостно ръцете. Изпълнете 3 серии по 10 повторения.

Лицеви опори

Лицевите опори стягат гърдите, гърба, корема, ръцете. Ако изпълнението им ви затруднява, можете да ги улесните, като свиете краката и се подпрете на колене. Лицеви опори могат да се изпълняват и на стена.

Страничен планк

Застанете в поза за страничен планк, като се подпрете на лакът. Започнете да повдигате торса, като внимавате краката ви да са стегнати и долепени един до друг. Свободната ръка изпъвайте нагоре, когато повдигате тялото. Направете 10 повторения на всяка страна.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК