Страхотен подарък за Коледа: Жена роди втора двойка близнаци

Всички 6 деца на многодетните родители са заченати по естествен път

11.12.2020 | 18:20 Редактор: Радостина Димитрова

Втора двойка близнаци се роди в семейство от София. Всички 6 деца на многодетните родители са заченати по естествен път. 

Раждат се на 8 декември със секцио. Калоян с тегло 3650 гр, а Калина - 3130 гр. И децата и майката са добре.

"Чудесно се чувстваме, бързо се възстановявам, бебетата са при мен от вчера и всичко е наред - кърмим се, хапват, спинкат и растат", разказа майката Ралица.

Сега децата на младото семейство стават 6. Всички са заченати по естествен път. Бременностите и ражданията на Ралица са при доктор Томи Попмарков от АГ болница "Света София", който също е бил изненадан от втората двойка близнаци. 

"Разбира се, че ме изненада, това е изключително рядко, под 2% са многоплодните бременности, спонтанни, а да се повтори едно след друго - изключителна рядкост", коментира акушер-гинекологът от Първа САГБАЛ Света София д-р Томи Попмарков. 

Ралица признава, че със съпруга ѝ са приели новината за новата двойка близнаци със смесени чувства и е трябвало да вземат трудно решение.

Бебетата са заченати през месец март по време на извънредното положение заради коронавируса. А д-р Попмарков казва, че сега като цяло се наблюдава повишена раждаемост.

Другите деца на Ралица и Николай са 9 годишния Мартин, Яница на 5 и половина и близначките Ралица и Никол, които са на три годинки.

До няколко дни майката и бебетата ще бъдат изписани, за да посрещнат най-хубавата си Коледа всички заедно вкъщи. 

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК