Различната Коледа: Децата искат здраве за близките си, а не играчки

Тази година Дядо Коледа ще влиза в домовете ни виртуално

01.12.2020 | 19:42 Редактор: Искра Ангелова

В първия ден от най-празничния месец моловете не работят, ресторантите са затворени, а развлеченията – оскъдни. На прага на по-различната Коледа обаче има неща, които не се променят. 

Комините пушат, светът побелява, а белобрадият старец все пак стяга чувала с подаръците. 

"Най-важното е, че в Лапландия, в моя дворец и джуджетата са здрави, и елфите са здрави, и баба Коледа готви. И джуджетата работят, подготвят подаръците, така че Коледа ще има", сподели Дядо Коледа.

Вместо през комина, тази година Дядо Коледа ще влиза в домовете ни виртуално, но обещава да не подмине нито едно дете.

"Много от писмата децата не желаят подаръци за себе си, а желаят най-вече здраве за своите близки и те да не се разболяват, и както винаги стандартното - таблетчета, телефончета, компютърчета", добави той.

А новите правила не подминаха и добрия старец. Дядо Коледа е на 500 години и такива вируси него не го ловят. А празниците тази година предвещават да са по-сплотени, така че макар и променени, да не бъдат помрачени.

"Всички ние ще се лишим от едно неврно блъскане за черни петъци, от купуване на подаръци. Със сигурност няма да се видим с колегите и да направим "преспиване с напиване" или прословутите банкети", коментира Младен Владимиров.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК