Цветът на очите издава към какви болести сме предразположени

По-нисък праг на болката имат хората с тъмнокафяви очи

26.11.2020 | 16:47 Редактор: Ивет Арабова
Цветът на очите издава към какви болести сме предразположени

Учени от Медицинския факултет на Университета в Колорадо са открили връзка между цвета на очите на човек и неговата предразположеност към определени заболявания, пише изданието "Freundin“.

В хода на изследването учените стигнали до заключението, че хората с тъмнокафяви и черни очи са предразположени към проблеми с кръвта, дишането и метаболизма. Те обаче имат нисък риск от развитие на рак на кожата или очите, тъй като очите им са защитени от ултравиолетовите лъчи. Освен това, такива хора имат нисък праг на болката.

Притежателите на зелени очи, напротив, имат висок праг на болка и практически не страдат от депресия. Хората със сини очи имат повишена чувствителност към ултравиолетова светлина и също са склонни към алкохолна зависимост, информира БГНЕС.

По-рано британски учени говориха за последиците от липсата на витамин D в организма. Недостигът му може да причини болки в таза, долната част на гърба, краката, бедрата и ребрата. Патологията е опасна за възрастните хора, тъй като води до фрактури и остеопороза.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК