"Мечта за дете" с благотворителна вечеря в подкрепа на млади семейства

Събитието ще помогне на двойки с репродуктивни проблеми

26.10.2020 | 22:44 Редактор: Радостина Димитрова

Над 180 хиляди двойки у нас имат репродуктивни проблеми, сочи официалната статистика. Според неофициалната тези двойки са над 200 хиляди.

„Мечтата да имам дете ме накара през 2018 година да създам фондация в помощ на родители с репродуктивни проблеми“, сподели пред БНР Ивелина Рускова, председател на Фондация "Мечта за дете".

Самата тя е преминала по трънливия път да сбъдне мечтата си да има дете.

"Съдбата ме свърза с добри хора, които ми помогнаха да създам фондацията. Но случайности няма. И в моя случай беше така преди да стана родител. За мен е най-важното да видя усмивките на родителите, които дълго време са се борили да имат свое дете", разказва Рускова.

Това е причината ръководената от нея фондация да организира на 12 ноември благотворителна вечеря "Стек, вино и приятели – заедно за една мечта" в помощ на една смела двойка.

"Кувертът за вечерята е на стойност 100 лева, като половината ще бъдат дарени на двойка с репродуктивни проблеми. Двойката е млада, жената се е справила с онкозаболяване, но държавата не им е отпуснала необходимата сума за инвитро процедура, затова ние решихме да им дадем сила и вяра", заяви председателят на фондацията.

Патрон на събитието е председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК