Арт инсталация изненада зрителите в театъра в Плевен

Плакати с лика на известни личности са сложени сред хората в салона

12.10.2020 | 21:06 Редактор: Ивет Арабова

В Плевен вече има начин да отидеш на театър и да гледаш представление заедно с премиера Бойко Борисов, с генерал Венцислав Мутафчийски и дори с президента на САЩ Доналд Тръмп. Плакати с лика на известни световни и български личности, най–вече политици, седят редом със зрителите в салона на плевенския театър. Идеята на директора е хрумнала още през юни, когато бяха отворени театрите, но с ограничения в местата за зрители.

"Основната задача ни беше това ние да накараме хората да влезнат с усмивка, да разберат, че изкуството е вечно, че отново можем да се насладим на театър и да гледаме спокойно. Искаме да провокираме зрителя в това: Аз тази вечер до кого седнах", обясни директорът на Драматичен театър - Плевен Васил Василев.

"В тази ситуация ще седна до някой, на когото симпатизирам", споделя зрител.

Мненията за арт инсталацията наречена "Заедно на театър” обаче са противоречиви. Това не е първата провокативна идея на плевенския театър, но тази предизвика коментари и сред хора, непосещаващи спектаклите в театъра. 

Плакати с лицата на най – известните политически фигури продължават да красят залата, а от плевенския театър очакват и самите политици да посетят залата. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК