Какво ще направиш преди да умреш? Арт проект кара хората да преосмислят мечтите си

Певицата Албена Танева е човекът, който я поставя в столицата

08.10.2020 | 14:12 Редактор: Искра Ангелова

Глобален арт проект се пренесе и в България. Арт инсталацията се намира в столицата и приканва хората да напишат какво ще направят преди да умрат.

Чие дело е инсталацията и какво иска да провокира у минувачите авторът ѝ?

Пред черната дъска хората разкриват душите си, като пишат, че преди да си отидат искат да пътуват, да спасят планетата Земя и да учат висше образование в България. Как обаче тази инсталация се озова точно там? Оказва се, че певицата Албена Танева е човекът, който я поставя. Причината - нейният личен сблъсък със загубата на близки хора.

"Загубвайки един човек, не трябва да потъваме в тъгата си, а по-скоро да използваме този момент, тази трудност, за да стъпим едно стъпало по-нагоре. Посланието, което ми се иска да изпратя към всички хора с тази инициатива е, че най-ценното, което имаме е времето и взаимоотношенията ни с околните, и трябва да ги ценим", коментира Албена Тотева.

За кратък период тя изгубва двама близки човека - неин млад приятел и леля си, продуцентът и журналист Весела Тотева, чиято смърт разтърси цяла България. 

"Весела беше човек, който не се страхуваше да мечтае, мечтаеше да напише книга - направи го, мечтаеше да направи сладкарница - направи я, мечтаеше да има филм, въпреки че никога не го беше споделяла. Това беше дори по-смело от мечтите ѝ, но то, въпреки всичко, се изпълни, защото вселената чува. Смятам, че мечтите на Весела, както и на Ники, едно прекрасно момче, мой приятел музикант, който изгубихме, са достойни да продължават да живеят и хората, които ги обичаме, се грижим за това", допълни изпълнителката.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Наистина ако често се замисляме за начина ни на живот и какво ще оставим след себе си може би ще станем по-добри и ще живеем по- стойностно. Сигнализирай за неуместен коментар