Кой грабна наградата за млад артист на Фонд "13 века България"?

Важно е да привличаме младите българи да се връщат тук, заяви Виктория Василенко

09.10.2020 | 21:50 Редактор: Юлия Христова

Кой грабна наградата за млад артист на Фонд "13 века България"? 

Нашите огромни очаквания бяха да имаме попадения и това ни се случи. Не съм участвала в журито, но който и да беше избран, всеки имаше своите постижения и заслужаваше награда. Вики е великолепна и изключително талантлива. Това каза за "Денят ON AIR" директорът на УС на НДФ "13 века България" Слава Иванова. 

По думите ѝ наградата и първото издание на конкурса са изпълнили целта си.

"Получихме толкова много позитивни отзиви и решихме да даваме наградата всяка година, а не на всеки две години. Финансовите параметри са в размер на 5000 лева, които трябва да се изхарчат в европейско учебно заведение. Тази награда е един от начините да подкрепяме младите хора. Важно е да не скъсват връзката с България", допълни тя. 

"Благодаря на човека, който ми съобщи за конкурса, тъй като той не е придобил толкова голяма популярност сред музикантите все още. Никога не мисля за награди и очакванията могат да бъдат залъгващи. Както и по принцип, обърнах сериозно внимание какво се изисква и си изпратих документите", каза за Bulgaria ON AIR младата пианистка Виктория Василенко.

"Продължавам специализацията си в Брюксел", допълни тя.

"Бях много щастлива да спечеля, едва се сдържах да не се разплача. За мен беше голямо вълнение. Възприемам го като знак от съдбата да правя каквото мога за изкуството", допълни Василенко.  

По думите ѝ без такава протегната ръка млади хора като нея не биха имали шанс.

"Аз съм малко човек на света, пътувам много, изнасям концерти. Живяла съм на различни места. В момента съм установена в България. Важно е да привличаме младите българи да се връщат тук и да представят своите постижения", допълни младата музикантка. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК