Кафето на гладно се оказа един от най-вредните навици

Според изследване е по-добре да хапнете нещо, преди да посегнете към напитката сутрин

06.10.2020 | 11:50 Редактор: Ивет Арабова
Кафето на гладно се оказа един от най-вредните навици

За много хора сутринта започва с чаша кафе. Ставаме и посягаме директно към кафето, защото то е единственият ни начин да се събудим. Често и не закусваме, защото нямаме време, а и ни е трябвала ободряващата напитка, за да стартираме деня си.

Оказва се, че това е един от най-вредните навици в пиенето на кафе, който мнозина имат. Консумацията на кофеин веднага след събуждането и то на гладно е голяма грешка. Изследване, публикувано в British Journal of Nutrition показва, че е по-добре да хапнете нещо, колкото и малко да е то, преди да изпиете кафето си сутрин. Това оказва огромно положително влияние върху цялостното здраве.

Изследването е на Центъра по хранене, упражнения и метаболизъм към Университета в Бат, Великобритания. То разглежда ефектите, които чаша черно кафе оказва върху 29 здрави мъже и жени, пише bestlifeonline.com. Хората били помолени да се подложат на три различни състояния в произволен ред: едно с нормален нощен сън, последван от сладка напитка на сутринта; едно, при което по време на нощния сън хората били събуждани за 5 минути на всеки час, след което на сутринта изпивали същата сладка напитка сутрин вместо закуска; и едно, в което сънят също бил прекъсван, но на сутринта изпивали чаша кафе половин час преди да получат сладката напитка.

След взимане на кръвни проби от участниците, изследователите открили, че онези, които са пили кафе преди сладката напитка, имали с до 50% по-голям скок в нивата на кръвната захар, сравнен с всички останали.

Цялата статия четете в Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
........ Не мога д а повярвам на бездарното преписване н а чужда статия, която беше свързана с нивата на кръвната захар и диабета. Сигнализирай за неуместен коментар